Inte speciellt originellt

 
The Statesboro Revue
"Ramble On Privilige Creek" (Blue Rose/Rootsy.nu)
PPPP
Man kan utan tvekan använda sig av den där sloganen som ett visst ölmärke brukar om man vill sätta fingret på den musikaliska profilen på kvintetten från Austin, Texas.
Inget tjafs, inga konstigheter. Inga försök att göra sig till eller att vara märkvärdig. Det är helt enkelt sig själva. Dessutom så är Statesboro Revue ett jäkligt bra och personligt rockband som vill återuppväcka intresset för rock'n'roll där rötter som blues och country spelar ytterst viktiga biroller på deras andra album.
Bandnamnet har de hämtat från en låt av Blind Willie McTell som The Allman Brothers gjorde en cover på en gång i tiden och där har ni ytterligare en viktigt pusselbit i samanhanget.
Och det är också som det står i pressreleasen att The Statesboro Revue inte är särskilt speciella eller originella heller. 
Men likt förbaskat så är de ett underbart Texas-band med en musikalisk karisma som omedelbart omfamnar. Samtidigt går det knappast att bomma målet med en så fantastisk sångare som Stewart Mann och ett dussin låtar som är snickrade enligt konstens alla regler.
Liknande artister: Black Crowes, Allman Brothers Band, The Band, Ryan Adams, Van Morrison.
Björn Bostrand
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0