Vinylkällaren 75

Radio Birdman
"Under The Ashes" (Trafalgar/WEA) 1988
Det blir allt mer uppenbart ju mer tiden tickar iväg. Man sitter på en del värdesaker i vinylformatet som stiger i värde för varje månad som går.
Den här boxen har undertiteln "The Collection Of Radio Birdman/New Race Recordings" och släpptes 1988 i Australien och innehåller 4 LP, 2 EP och en singel med ett att av de bästa garagerock och punkband som någonsin existerat.
Klassiska debutalbumet "Radios Appear" från 1978 finns i originalversionen tillsammans med en så kallad "overseas version" som släpptes på andra sidan klotet tio år senare.  
Originalalbumet innehåller tio låtar och tre av dem existerar av någon anledning inte på overseas utgåvan, men å andra sidan så är den senare laddad med 12 spår.
Album nummer två, "Living Eyes" kom 1978 innan bandet i samma veva tröttnade på skivbolaget Sire usla marknadsföring utanför Australien och lade ner gruppen som bildades 1974 och därmed faktiskt var före till och med The Saints när det gällde den underbart slamriga missionen.
Efter splittringen dök Rob Younger, sång, Deniz Tek, gitarr, sång, Chris Masuak, gitarr, piano, sång, Warwick Gilbert, bas, och Ron Keely, trummor upp i grupper som New Race, New Christs, Screamin Tribesmen och Celibate Rifles och var i högsta grad delaktiga i den excellenta Aussievågen som höll utsökt klass genom hela 80-talet.
Younger, Tek och Masuak återförenade Radio Birdman 2006 och släppte albumet "Zeno Beach" som till förvåning för många var minst lika vasst som de båda första albumen.
Att den musikaliska formen var intakt var egentligen inte så konstigt då alla tre aldrig lagt av med sitt värv utan praktiskt taget rockat hela tiden under de 26 år som passerat.
På Discogs marketplace på nätet finns det sex exemplar av "under The Ashes" till salu och priserna varierar från det tyska "very good" exemplarets 1.564 kronor till den "near mint" och av medlemmarna signerade grekens 2.607 riksdaler.
Mitt exemplar är mint och måste därmed vara värt minst 2.400.
Men jag säljer inte en av mina bästa musikaliska vänner för det skambudet?
Björn Bostrand
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0