Back on dry land once again..

 
Så där...
Ny burk. Nya tag.
Ny musik från Elton John.
Efter arbetet med "The Union" tillsammans med legenden Leon Russell, så har producenten T-Bone Burnette tvingat Elton att gå tillbaka till rötterna. Ännu mer än med "Songs From The West Coast". På nya plattan "The Diving Board" så är det bara Eltons piano i fokus. Med hjälp från, överrasskande nog, Raphael Saadiq på bas och Jay Bellerose på trummor.
Plattan har skjutits upp fyra gånger nu. Ursprungligen var det tänkt att den skulle bli släppt i december 2012, men sköts först upp till februari 2013. Allt för att Elton inte var riktigt nöjd med vissa låtar. Nu verkar datumet 13 september 2013 vara definitivt. Bernie Taupin skriver, som vanligt texterna, och Elton John sägs vara rent exalterad över resultatet i stort.
Så det verkar spännande.
I dagarna släpptres singeln "Home Again" och... Tja... Jag reagerade väl sådär... Visst kan man tänka sig att vi är tillbaka till hans avskalade "Empty Sky" och "Elton John", men någon ny "Your Song" är inte "Home Again". Och det ska vi nog vara nöjda med. För "Home Again" är mer vuxen och sofistikerad. Men, jag vill nog höra den lite mer.
Mötley Crues basist och riffmakare har i alla fall via twitter skrikit ut sin kärlek för låten.
Så nog verkar Elton fortfarande besitta förmågan att beröra via sin musik.
(Björn lär väl må lite smått illa över detta, men det är ju tur att vi inte tycker lika i allt... :)
 
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0