Svårt att inte bli blixtkär

Christopher Owens
"Lysandre" (PIAS Nordic/Border)
PPPP
Popåret 2013 börjar både vackert och klassiskt melodiskt. I alla fall om man suger åt sig den här 11 spåriga stilfulla och varma solodebuten. 
Owens gjorde stor succé med bandet Girls men nu har han valt att gå sin egen väg och han gör det med ett album som det är svårt att inte bli blixtkär i redan vid första mötet.
Lysandre är namnet på en kvinna som Owens datetade under en turné med Girls och plattan är en konceptplatta som bygger på händelser och känslor under den relationen.
Owens varma och ömt viskande röst ligger längst fram i ljudbilden och med akustiska gitarrer, flöjt, saxophon och stundtals orkestrala arrangemang så smakar det indiekammarpop extraordinär.
Slingor från den instrumentala "Lysandre´s Theme", som öppnar plattan, vandrar ut och in i de flesta av de övriga tio låtarna och skapar extra fokus på den hjärtligt mollstämda konceptidén.
"Here We Go", "New York City", "A Broken Heart", "Here We Go Again", "Everywhere You Knew" och "Part Of Me (Lysandre's Epilogue)" är dessutom  en provkarta på de flesta tempoväxlingar som ett popgeni kan önska sig.  Christopher Owens "Lysandre" 
Liknande artister: Girls, Steve Forbert, Jason Falkner, Veronica  Falls, Temples.
Björn Bostrand
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0