Starka avtryck på vitt tema

I Are Droid
"The Winter Ward" (Razzia)
PPPP
Utan hatkärleken till vintern så hade I Are Droids andra album kanske aldrig kommit till. Eller ens blivit en så stark, mustig och värmande portion svensk rock i nutid.
I.A.D. frontman Peder Bergstrand skrev större delen av albumets 11 låtar i övergången mellan ogästvänlig sen höst och ännu mer väntad ogästvänlig kommande vinter. 
Producenten Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames) har också på suveränt sätt lyckats med balanserat mellan de båda banden inom parantesen tidigare i den här meningen och Bergstrands utpräglade sinne för stora starka melodier i den mollstämda helheten. Tillsammans med Östersundsbördige basisten Jens Lagergren och trummisen Fredrik Okazaki Bergström har Peder skapat en ljudbild som sticker ut och känns klart egen. 
För även om man kan uppfatta "T.W.W." som en mörk och klart ångestfylld historia bara på försnacket så vecklar den under resans gång sakta men säkert ut sina vingar och landar med ett status som optimal ljusterapi för alla som av någon anledning hatar den vita årstiden.
För oss som älskar the beautiful white så är det här en årstidlös upplyftande källa att njuta av då spår som "Given Is Given (Part 1)", "Kill It Good", "Feathers & Dust", "22:22", "Then At, 15", "With Lowered Arms"  är droider som sätter starka avtryck.
OBS: The Winter Ward" släpps den 23/1. 
Liknande artister:  Mattis Alkberg, Syket, Grande Roses, Love Antell, Salt.
Björn Bostrand
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0