Så långt ifrån kattskit det går att komma

På den självbetitlade debutplattan i CD-format från 2001 finns en sticker som säger "two out of three play with Elvis Costello and three out three play with Vonda Shepard"
Duon som lirat med Costello är trummisen Pete "Peace O´Shit" Thomas och basisten Dave "Shorty Shit" Faragher. Den tredje byggstenen i detta helt förtjusande småkantiga countryrockband är gitarristen Val "Beau Shit" McCallum som förutom Vonda även kompat Jackson Browne.
Förstlingen som släpptes 2001 plockar jag fram med jämna mellanrum och nu är det på tiden att man tipsar om bandet som 2005 utnämndes till Los Angeles bästa barband.
Året efter kom femspåraren "Welcome Nugget" och sedan dess har det varit tyst från trion, i alla fall när det gäller studioprodukter.
Nio låtar finns på ultimata glädjespridaren när trion träffar mitt i prick med tempomässigt skiftande tolkningar av Gram Parsons & Chris Hillman "Christine´s Tune (Devil In Disguise)", Johnny Hortons "I´m Coming Home", Bob Nolans "Hold That Critter Down" och Rodney Crowells "Bull Rider" och några till.
Tyvärr verkar denna pärla vara oerhört svårfångad.
Det finns massor av annan skit på Spotify men inte Jackshit.
Söker man på man på svenska nätbutikerna så kammar man noll. Men det blir träff om man prövar på amazon.com och cd.universe.
Trots torkan på studiofronten så existerar Jackshit fortfarande med ojämna mellanrum och de har ett par livespelningar inbokade i slutet av februari och början av mars "over there".
Naturligtvis skulle de passa helt perfekt i ett gig för IF Popgeni.
/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0