Norrsken på rootstemat

Frida & The Coolants
"Wild Hearted Diamond" (Rootsy)
PPPP
Vitaminpiller behövs jämt och ständigt inom svensk musik. Och när Frida & The Coolants släpper sitt debutalbum så är det så sant som det står i pressreleasen.
Det går med både ljudet och ljusets hastighet i musikbranschen och jag vet inte hur många som kommer ihåg en viss Frida Snell som 2001 hade en monsterhit med "Lucky Day".
Året efter landade debutalbumet "Black Trillium" på skivdiskarna som en majoritet av kriitkerkåren tog till sina hjärtan.
Efter den fina starten tackade Frida för sig och återvände till vardagen hemma i Norrbotten.
Comebacken är inget annat än ljuvlig tillsammans med de fyra herrarna som bildar ett klockrent bollplank för Fridas minst sagt varma stämma.
Reine Touremaa, gitarr & sång, och Björn Pettersson Thuuri, bas, mandolin, orgel, gitarr och sång, känner de som kan sin svenska rootshistorik igen som två av medlemmarna i Willy Clay Band, och då kanske de inititerade kan räkna ut hur slipstenen dras på "W.H.D."
Men ändå inte fullt ut.
Mattias Pääjärvi på trummor och Mattias Kenttä gitarr kompleterar femmannabandet som med sin dukning med americana, country, pop, soul och rockabilly är ett musikaliskt norrsken som lika gärna skulle kunna vara rotad i den amerikanska södern.
Pettersons produktion tar på ett hudnära sätt vara på bandets stora musikaliska kunnande och potential och de tio spåren landar i ett enda stort välbehag.
Frida & The Coolants har laddat på hemmaplan i ett par år och är nu redo att möta en bredare publik.
Det vore ganska dumt att missa ett sådant möte. 
Liknande artister: Willy Clay Band, Elin Ruth Sigvardsson, Melissa Horn, Fatboy, Johan Örjansson.   
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0