Från Greenwich Village till Nashville...

Alltid lika intressanta, och alltid lika ojämna, broderna Coen satsar 2013 på 1960-talets Greenwich Village i sin kommande film "Inside Llewyn Davis", en film löst baserad på folksångaren Dave Van Ronks(1936-2002) liv. Van Ronk kallades ju inte för inte "The Mayor of MacDougal Street". En trailer för filmen har precis släppts:

Annars hoppas vi att ni inte missar "Nashville" i TV3 på måndagar. Tredje avsnittet kommer i morgon. En skön teveserie för alla musiknördar där musikansvaret ligger på T Bone Burnette och han har anlitat bland andra Elvis Costello och Lucinda Williams för att få hjälp med musiken. Manuset är skrivet av T Bones fru Callie Khouri som också skrev manus till "Thelma & Louise" som hon belönades med Oscar för. Callie har jobbat på Nashvilles barer innan hon fastnade i film.Serien som hade premiär hos ABC i USA i höstas hyllades stort och diskuterades mycket. Först en trailer för första säsongen och under den ett gripande låtprov från första avsnittet.


/cbj
Som extra bonus en inspelning med Dave Van Ronk och Bob Dylan från Gaslight Café i New York 1961 när de gör Woody Guthries "Car Car":

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0