Trovärdiga tyska rötter

Markus Rill & The Troublemakers
"My Rocket Ship" (Blues Rose/Rootsy)
PPP
Funkar det att vara trovärdig bärare och förmedlare av trovärdig songwriter, troubadour, folk, Texas country, americana, sydstatsrock, soul, gitarrpop och roots rock om man har tyskt medborgarskap?
Tyske fotbollsfantasten Markus Rill har gjort det på ett utmärkt sätt i över tio år på åtta album, sådär i skymundan som så många andra.
Han skriver på Twitter "i play guitar, i write songs, i play them for people", och svårare än så behöver det naturligtvis inte vara.
Country har alltid varit hans grund som soloartist, och spetsat med en fin känsla för låtskrivarkonstens varma uttryck så har han samlat ett antal fina alster på hög under karriären.
Men Rill är som sagt en stor hemlighet för den breda alllmänheten trots att han måste räknas in som en av den tyska nationens finaste americanalevenratörer.
Tillsammans med de fyra man starka Troublemakers knallade han rätt och slätt in i studion och presenterade 14 låtar, sex av dem hade "bråkmakarna" aldrig hört eller sett tidigare.
Inspelat live i studion blir känslan som att man själv satt med under tagningarna.
Frågan är bara om ni som läser den här recensionen kan tänka er att varva Rill med nedastående soundalikes och inspiratörer?
Liknande artister: Townes Van Zandt, Elliott Murphy, Willie Nile, Danny & Dusty, Gurf Morlix.
Björn Bostrand 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0