Mer fokus. Mindre vidvinkel.

”Renhjärtat”

Zacke

(Boheme Music)

PPP

Zacke kommer med sin andra samling berättelser med rötterna i Luleå. Prat om allt från minicall till uppväxten i Luleå, en samling av landets allra hetaste hiphopnamn från Maskinen, Timbuktu, Movits! och Promoe till stora popnamn som Mattias Alkberg och Peter(Bjorn & John) Morén. Producerat har Mördar-Anders från Movits! gjort.

Det är en samling låtar som är så kärlekfullt fyllda med ord och roliga beats att det blir nästan för mycket av allt. Om ett album kan vara överarbetat så ligger det i vart fall nära här. Zacke har varit lite för fixerad på sina kända gäster och på att hitta på udda beats med blockflöjter och annat och tappat lite av sitt genuina, sin rena norrländska hjärta. För han är bäst och som mest unik när hans utgångspunkt är i Norrbotten, när han ska hålla sig i Stockholm eller mer allmänt blir konkurrensen så mycket större.

Lite mer nertonat, lite mer personligt, lite mindre gäster, mer fokus och mindre vidvinkel och detta hade kunnat var ett av de bästa svenska hiphop-albumnen någonsin. Nu finns här ett antal guldkorn, som i de tre första låtarna och ”En skata flög” och ett antal låtar som trots kända inhopp mer känns som utfyllnad.

Men först som sist. Det är lustfyllt att lyssna på Zacke. Han är på väg mot något stort och vågar bryta de snäva ramarna i genren.

Liknande artister: Movits!

Christer B. Jarlås


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0