2013 Miley och SNL

 
Jo, jag har lagt ut orginalvideon till Miley Cyrus förrut. Men den här acapellaversionen vittnar om att hon i grund och botten fick en bra låt.
Och det är inte enbart pga The Roots och Jimmy Fallons insats,från The Late Night Show...
Och 2013 har handlat mycket om Miley Cyrus.
Inte i svensk media, iofs. Men överallt annars.
Speciellt efter MTVs VMA, där hon gjorde ordet twerking till ett begrepp. Och snodde twerkandet som symbol från Rihanna... Vad nu det betyder...
Att försöka sammanställa årets musik är lite av en uppgift som är snudd på obehaglig. Att försöka sammanställa ettår i musik kan i vissa fall kännas lite missvisande. Man vill blanda andra referenser. Böcker, filmer, tvprogram, nyheter, politik, sport...
Men i en del fall kan man kombinera en eller ett par av dessa olika parametrar, för att kunna ta tempen på 2013.
Och återiogen står Saturday Night Live för ett par rejäla kryss-skott. Eller nackskott, om man så vill.
Den 5 oktober gästade Miley Cyrus SNL. Läget just då, var att demokraterna och republikanerna kom inte överrens om sin budget. Republikanerna ville sopa undan benen på bla Obamacare och ge skattelättnader, medan demokraterna inte ville ändra ett dugg. Läget var låst, och blev låst i över en vecka. Många republikaner, däribland John Boehner, följde Tea Party-rörelsens Michelle Bachmanns krav på att stoppa eller ändra Obamacare. Men även republikaner som John McCain kritiserade Tea Party-rörelsen för att vara ansvarslös. Det blev en nedstängning av Washington. Vilket skapade oro i hela världen. Var det en ekonomisk apokalyps på gång..? 
Precis då gör SNL en videoversion av Mileys USA-hit "We Can´t Stop". Ändrar lite i texten, och låter Taran Killam spela John Boehner och Muiley Cyrus fick leka Michelle Bachmann.
 
Den här videon det elakaste jag någonsin sett i humorväg. Det är nästan så ordet satir inte räckte till. Man verkligen skyller hela budgetkrisen på republikanerna. Plus att man vid ett litet tillfälle målar upp en bild av Obama som utanför och har ingen kontroll på vad som händer.
Så här elaka kommer Partaj eller svensk nyhetshumor aldrig att kunna bli. Vi är för lättkränkta här.
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0