Lane goes solo

1999 klev 18-åriga gitarristen David "Davey" Lane in som andre guitarslinger i suveräna australiensiska bandet You Am I.
13 år senare är han kvar där och numera som lead guitarist i ett grupp som staplat pop av världsklass på ett dussintal album.
Men Lane har under den resans gång också haft sidoprojekt till You Am I som frontman i The Pictures och i tillfälliga supergruppen The Wrights, som var en hyllning till aussielegenderna Easybeats frontman Stevie Wright.
Det har dröjt länge men äntligen så har Lane kommit till skott med solodebuten "The Good Borne Of Bad Tymes" som släpptes i juni i hemlandet.
Klassiskt snygg och attraherande aussiepop med 60-talsvinkling där hans existens i You Am I lyser starkt, liksom hans stora kärlek till Todd Rundgren.
"The Good..." är liksom mycket annat som releasats nyligen i Australien inte tillgängligt på några kanaler på våra breddgrader just nu, men förhoppningsvis kommer den vad det lider.
I väntan på den händelsen så går det att botanisera i de både fullängdarna som The Pictures hunnit med.
Och jag konstaterar nöjt att äpplet inte trillat ner speciellt långt från päronträdet The Pictures "Kicking Indifference"The Pictures "The Fantastic Sounds of the Pictures".
/Björn
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0