Inget för dig med ett hjärta av sten

Kim Richey
"Thorn In my Heart" (Lojinx/Border)
PPPP
Hon har aldrig varit rädd för att följa sin musikaliska inspiration och fingertoppskänsla på något av sina sex tidigare studioproduktioner.
Country, americana, pop och folk har därför alltid vandrat ut och in och blandats ihop och format Kim Richeys varma och svåremotståndliga aura.
Själv säger hon att hon inför inspelningen av de tolv låtarna ville att det skulle bli en renodlad countryplatta. Mycket på grund av att hon inför ett framträdande i BBC Radio Scotland i Glasgow ombads att göra en countrycover och då valde Kris Kristoffersons odödliga klassiker "Sunday Morning Coming Down".
Och visst är countryvibbarna närvarande, men ofta uppblandad med de övriga stilarterna och det vilar en bedårande melodisk melankoli över Neilson Hubbards stilfulla produktion.
Och inte blir det direkt sämre av att Richey har support att framföra sitt granna låtmaterial av musikaliska vänner som Jason Isbell, Pat Sansone (Wilco), Carl Broemel (My Morning Jacket), Will Kimbrough och Trisha Yearwood.
Vi som var på plats i Gamla Kyrkan i Östersund under Storsjöyran 2011 och fick uppleva Richeys karisma, både som vanlig människa och stor artist, kapitulerar omgående och åker bara med från det inledande titelspåret till avrundning med jazzcountryn i "Everything's Gonna Be Good".
Man måste ha ett hjärta av sten för att neka närkontakten på "T.I.H."
Liknande artister: Rosanne Cash, Emmylou Harris, Shawn Colvin, Allison Moorer, Trisha Yearwood.
Björn Bostrand 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0