En blågul diamant

Easy October
"Things We Said Yesterday" (Adore Music/Border)
PPPPP
Man åker dit direkt på öppningen "Baby Blue" (nej, det är inte en cover på Badfingers ess).
I alla fall om man är en sucker för elegant och ursnyggt melodiskt vemod som ramas in med varsamma och varma sinnen och händer.
E.O. är inget annat än något så sällsynt som en svensk supergrupp. Men det innebär inte att medlemmarna varken har medverkat i Melodifestivalen eller är speciellt kända i de så kallat "breda lyssnarleden".
E.O. är en supergrupp på sin passion, kunnande och övertygelsen att inte kompromissa med sina värderingar.
Och att kalla kvartetten för debutanter är att trampa i klaveret.
Kristoffer Hedberg, gitarr, sång, jobbar med sitt fjärde soloalbum, Kristofer Åström, sång, gitarr och banjo, är som medlem i Fireside och på egen hand under en lång och högklassig diskografi, en av de stora svenska indiemusikerna som allt för få tagit till sitt hjärta.
Tillsammans med trummisen Johan Håkansson, som lirat med Olle Ljungström, Mattias Hellberg och TSOOL, samt jokern och åldermannen i leken, Nikke Ström så är E.O. ännu ett efterlängtat andningshål i den allmänna utslätningen.
Indie, pop, americana, folk eller vad ni nu får till är den mest lämpliga etiketten att sätta på de tio låtar spelar liksom ingen roll.
För mig är "T.W.S.Y" bara är ett strålande resultat utifrån alla inblandade, där också producenten David Fransson ingår, talang, passion och kärlek till hantverket.
Efter "Baby Blue" följer ytterligare nio låtar som med bara lite tid på sin sida garanterat kommer att växa ihop till en av de absolut finaste och mest lyssningsvärda och njutbara svenska produktionerna i år.
Bara du ger den chansen.
Björn Bostrand 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0