Country på svenskt allvar

Honks

Singelgatan

(Soundcarrier)

PPPP

Countrymusik på allvar med svenska texter finns det alldeles för lite av. I småländska Älmhult har kvartetten Honks insett att de rockstjärnedrömmar de hade i sina tidigare band som Creeps, Deeptone och  The Daffodils sedan länge är förbi. Och vardagen med det fullständigt tidskrävande småbarnslivet är passerad. Vad gör man då som vuxna män om man ändå gillar att spela. Jo, man kan börja om.

Honks( namnet står för Herrarna Olsson Nilsson Karlsson Ström) vill försöka berätta om livet som det kan vara för dem och deras vänner i mindre svenska städer vid sidan av kvällspressglamour. Och de lyckas ofta förvånansvärt bra.

Jag hoppas att Honks når ut. Derass låtar är lika självklara utsnitt ur en sällan visad verklighet precis som förra årets bästa svenska film ”Äta Sova Dö” och inte för inte användes deras musik i just den filmen.

Här finns musikaliska och röstmässiga kopplingar till allt från Torsson till Anders F Rönnblom och Lasse Stefanz. Och just det gör att detta är ett väldigt lyckat försök. Första låten ”23:an Söderut” borde för övrigt bli en rejäl hit.

Liknande: Torsson, Perssons Pack, Eldkvarn, Lasse Stefanz

Christer B. Jarlås


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0