September girl

Händerna upp i luften
Pannan mot baren
Nu spränger vi taket
Hamnar i himlen där änglarna gråter
Stan är vaken
Allt är förlåtet, älskling
Händerna upp i luften
Vi ska bli fulla
Livet är meningslöst
Vem bryr sig?
Natten är vacker.
 Du är som natten och jag är en vinnare igen.
Petra Marklund "Händerna Mot Himlen"- 2012
 
Den som inte får något vått i blicken och ett fånigt leende när Petra Marklund tar ton, nåste vara fullkomligt okänslig. Inte nog med att hon har en röst som går rätt in i hjärtat och hjärnan, hon har även en snygg bukett med pophits. 
 
 
Men gansk snart visade det sig att Petra Marklund var någonting mer, än bara en discodiva som sjöng andras låtar. Hon ville vara med, i textproduktion och i musikproduktionen. Dessutom stuvade hon gärna om sina hits, framförde dem akustiskt i olika orkesterarr. Och i "Så Mycket Bättre", fick hon hits med Pluras "Kärlekens Tunga" och Petters "Mikrofonkåt".
Och nu har hon inlett iett samarbete med den sprudlande (obs ironi) sångaren i Kent. Jocke Berg, kan konsten att skriva låtar, det vet vi. Men i samarbete med andra så är det bara Titiyos "Come Along" som gemene man faktiskt kommer i håg. Men i och med singeln "Händerna Mot Himlen", som släpptes i dag, så kan jag nästan sätta skallen på att Petra Marklund får en ny gigantisk svensk hit. Jocke Bergs text är en sådan som träffar, i alla fall mig, i solarplexus, så att man nästan kippar efter andan. Med Kents första plattor spikade han tonårsångesten. Här har han kapslat in medelålderskrisen i 3.58 minuters poplåt, med en refräng som verkligen tar lyssnaren upp till himlen där änglarna gråter. 
 
 
(Det finns en svartvit video till den här låten också, men än så länge är det bara en av de där stockholmska fyrfärgspyorna som lagt upp den, så vi skiter i att länka tills den hamnat på ett coolare ställe)
 
/Stefan
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0