Dagens Kahuna Burger med extra allt (TGIF)

 
Brian Wilsons intryck i dagens musikliv är stort. Mycket större än vad man egentligen kan tro, eftersom vokalgrupper i dag är hopplöst ute i kylan. Men speciellt i kretsar där musiker kämpar med att bryta gränser varje dag, har den gamle strandpojken en ikonstatus. Det är inte för inte som Thurston Moore i Sonic Youth eller Billy Corgan från Smashing Pumpkins hyllar honom när de får chansen. De franska elektrohousepunkpoparna i Daft Punk var så stora fans av Wilson att de i början av karriären startade bandet Darlin´, där de egentligen bara gjorde remixar av låten med samma namn. Eller Saint Etienne som bara skyfflade in Beach Boysreferenser i var och varannan låt i början av deras karriär. Och det tar inte slut.
Senast i raden är den kanadensiske indiehousediscopopsnöret Rich Aucoin. Precis som ovannämnda artister så har har proppat sitt album "We´re All Dying To Live" med referenser från alla möjliga håll. Av allt som han själv älskar. Böcker, film, tv, spel, musik... Allt blandas till en färgstark kompott, som är lätt att konsumera för mycket av.  Ett rykte säger att han bjudit in nästan 500 gästmusiker till sitt album. Hur det skulle vara möjligt, är en annan femma. Men det säger en del om hans passion för musiken.
Låten "Brian Wilson is A.L.I.V.E" är ett snyggt ihopkok av en Beach Boys sampling och en elektrisk disco, som påminner en del om Justice "D.A.N.C.E". Men här finns en glädje i musiken som inte påträffas varje dag. När han dessutom producerar en snygg "bara en enda tagning"-video som på 4.04 minuter går igen Wilsons 50 år långa karriär, så är det bara att lyfta på hatten. Ett snyggt kompliment till Aucoins förra video "It". EnArcade Firedoftande poplåt som fångar upp lyssnaren redan i introts tunga trumsound. Videon manglar in filmreferenser i en så hög fart att man knappt hänger med. Men det säger en del om Rich Aucoin. Framför allt att man med passion för hantverket och god smak gör att man kan komma väldigt långt.
 
 
/Stefan

Kommentarer
Postat av: The Polarbear

Vadå vokalgrupper hopplöst ute i kylan?
Explain...

2012-09-21 @ 15:48:30
Postat av: Stefan

Ok. Borde kanske ha lagt till: enligt försäljningslistan/billboard.

2012-09-21 @ 18:39:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0