Like or unlike

Jeff Lynne
"Long Wave" (Frontiers/PGM)
PPPP
Mr. Lynne är äntligen tillbaka.
Comebacken efter 22 års tystnad, solodebuten "Armchair Theatre" kom 1990, lär knappast imponera på de som sedan långt tillbaka i pophistorien tagit ställning mot honom då "Long Wave" är en ren coverplatta.
Men det är många som har en annan uppfattning, inte minst Jools Holland som hade honom som gäst i sin läckra show nyligen.
Och "Long Wave" är inte vilken coverplatta som helst. Albumtiteln kommer från tiden då radioapparater stora och klassades som vardagsrums möbler och "lång våg" var det som gällde. Jeff satt som så många andra med örat tätt mot apparatet för att höra de rätta låtarna i det allmänna radiobruset som störde i etern
Låtvalet är utsökt och Lynne bjussar på tuppskinsskapande balladtolkningar av Everly Brothers "So Sad", Roy Orbisons "Running Scared" och Charles Aznavour "She". När han fyller på med bedårande 50-talsfyran Roger & Hammerstein "If I Ever Loved You", Rodgers & Hart "Bewitched, Bothered and Bewildered", Fain & Websters "Love Is Many Splendored Thing" och Charlie Chaplin "Smile" så blir han en nutida crooner av stora mått.
Mixat med tempohöjarna "Mercy, Mercy"av Don Convay och Chuck Berrys "Let It Rock" blir det en coversväng utöver det vanliga från 64-åringen.
Och då har jag inte berättat att han sjunger lika bra som någonsin. 
Rubriken är Facebook relaterad.
Att jag trycker hur många gånger som helst på det första alternativet förvånar knappast någon av mina Popgenivänner.
Liknande artister: Traveling Wilburys, Roy Orbison, Electric Light Orchestra, Tom Petty, George Harrison. 
Björn Bostrand
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0