Det ska vara gubbkärring i år.

Peter Pan-generationen. Alla de unga vilda nytänkarna på 60-talet har inte bara vuxit upp. De har passerat pensionsålder nästan hela bunten. "We´ll be on stage in our wheelchairs" lär Dennis Wilson ha sagt i en intervju som svar på frågan hur länge Beach Boys skulle hålla på. Dennis WIlson är inte med oss längre. Inte heller John Lennon eller George Harrison som också firat 50 år med Beatles. The Kinks, ja i alla fall Ray Davies, fick vara med på OS-avslutningen. Jackie DeShannon fortsätter att göra musik och spela på Whiskey A Go Go i Los Angeles.  
Och så vet ju att ingen mossa växer på rullande stenar. Även om Keith Richards verkar bestå av mossa och ångor av Whiskey.
"Doom And Gloom" heter Rolling Stones nya låt. På deras nya samling kommer även en till ny låt att presenteras. 
Okej, det är inte i samma kaliber som de outgivna låtarna från Exile On Main Street, som kom för två år sedan. 
Men än sen.
Det är Stones. Det rockar och rollar. Och som jag hävdade förrut, så har inte musik eller konst överhuvudtaget någon ålder. Eller kön. Kreativitet är kreativitet oavsett om du är 17 eller 70 år. Oavsett om du är gubbe eller kvinna. Oavsett vad recensentmänniskorna i Stockholm säger. De har fel.
Och de har fel ganska ofta nuförtiden. Skönheten ligger i betraktarens öga och öra. Vad upphovsmänniskan är eller har, spelar ingen som helst roll.
 
Men frågan är vad Stones egentligen tänkte på när de döpte sin samlingsplatta till "Grrr!".
Allvarligt???
 
 
/Stefan
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0