Vinylkällaren 67


Amazing Blondel

“Mulgrave Street” (DJM Records) 1974

“Mrs Campling lost a tanner, so she couldn't post a letter for her husband. Widgey found it on the corsey, got a thump for being so stupid with peoples money”, är de inledande textraderna på titelspåret som växlar tempo och bjuder på fina musikaliska ansikten

Amazing Blondel var och fortfarande är, det senaste albumet kom 2010, ett engelskt folkrockproggresivt band med Eddie Baird och Terry Wincott som grundpelare.

Men det var under 70-talet när duon släppte ett antal album på Island Records och DJM Records som man drog till sig den mesta uppmärksamheten.

“M.S.” var albumet som stack ut lite från det vanligtvis akustiskt folkgenomsyrade materialet när soundet är mer elektriskt och moderniserat.

Baird och Wincott står för utmärkta harmony vocals och titelspåret, “Leader Of The Band” och “Light Your Light” är några exempel som hur lätt som helst skulle platsa på nutida folkpoprockares repertoarer.

“M.S.” har också en elegant gästlista med gitarristerna Paul Kossoff (Free), Mick Ralphs (Mott The Hoople), numera legendariska skotska basisten Pat Donaldson och amerikanske keyboardmannen John “Rabbit” Bundrick som är mest känd för sina förehavanden med The Who.

Ett lite kuriosa i sammanhanget är att under den här tidsperioden så kortade man ibland ner bandnamnet till bara Blondel, samtidigt som man hade man kvar hela namnet. Därför står det Blondel på framsidan och Amazing Blondel på baksidan.

När vi blickar ytterligare i backspegeln så är 67:ans Hidden Treasure en solklar straffspark med bara några dagar kvar till EM-preimären i fotboll.

Kort och gott så skådar ni baksidan på en STOR klassiker som kom till vinylvärlden i december 1976.

Dra från höften...

/Björn


Kommentarer
Postat av: Micke L

Hotel California - Eagles, kort o gott!

2012-06-06 @ 12:15:32
Postat av: The Polarbear

Faster than Lucky Luke, Micke!

2012-06-06 @ 21:00:23
Postat av: cbj

För övrigt var Amazing Blondel ett spännande men ojämnt band, precis som Eagles...

2012-06-06 @ 22:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0