Vinykällaren 68

The Someloves
"Something Or Other" (Mushroom Records) 1989
Vinylkällaren är tillbaka efter semestern och omstarten görs med en solklar hjälte på den australiensiska popscenen.
The Someloves frontades av powerpop och garagesnillet Dom Mariani (The Stems) som tillsammans med sidekicken Darryl Mather (ex. Lime Spiders) fixade till en solklar fullpoängare.
– Första gången vi träffades så pratade vi i flera timmar. The Stems hade inte samma rock'n'roll driv som Lime Spiders, men Dom hade en fantastisk popkänsla och var en utsökt låtskrivare, sa Mather.
Mariani och de övriga medlemmarna i The Stems diggade i sin tur Lime Spiders.
– Jag tror att vi låg närmare det sound som Darryl gillade bäst och han var nog lite missnöjd med L.S. tilltagande hårdrock profil. Vi däremot hade ett uppdaterat garage och popsound från 60-talet med akustiska gitarrer och fuzzpedaler genom Vox förstärkare, konstaterade Mariani vid något tillfälle.
Båda var också passionerade anhängare av den powerpop som grupper som The Easybeats, Big Star, Badfinger och The Raspberries levererade på sent 60 och under 70-talet.
Alla dessa bitar föll elegant på plats på "Something Or Other" som har ett glänsande sound med Mariani och Mathers Rickenbackersound som ledstjärna.
Duon producerade albumet tillsammans med Mitch Easter och John Villani och gästlistan av "special friends" är ytterst stilfull över de 12 läckra poppärlorna.
Att det inte blev någon fortsättning på den här lysande starten var på ett sätt skivbolagets fel.
Mushroom ställde ultimatumet att Someloves måste göra en turné för att få spela in en uppföljare. Men tyvärr  var Dom och Darryl oense på den punkten.
– Darryl ställde upp på det, men för mig var det otänkbart att gå vidare med Someloves på det sättet. Att vara tillsammans i ett band kan vara väldigt känslomässigt och ibland kan bästa vänner plötsligt bli värsta ovänner för att man inte delar samma åsikt, har Mariani kommenterat faktumet att man gick skilda vägar och att han själv fortsatte sin mission i DM3.
Mariani är fortfarande aktiv och så sent som förra veckan släpptes en singel med nya bandet The DomNicks från kommande fullängdaren "Super Real".
Plugga på mer här http://dommariani.earplugmusic.com/ 
H.T. nummer 68:a bör vara som att skjuta på en sittande fågel för väl pålästa och engagerade vinylister. Albumet ifråga släpptes i England den 5 januari 1979 på Radar Records och det borde väl räcka för att hitta rätt. Eller...?
/Björn

Kommentarer
Postat av: Simon

Det kan bara vara Elvis Costello och Armed Forces. Lite klurigt eftersom baksidan kan se olika ut beroende på vikningen.

2012-07-31 @ 13:38:58
Postat av: Simon

Appropå DM3 så har jag bland mina 7" hittat en singel där även Mitch Easter gästar Anyway that you like/Give it up utgiven på Volume Records Göteborg!??

2012-07-31 @ 13:57:20
Postat av: THe Polarbear

Helt rätt, Simon! Costello är det.
Skitkul att det finns de som har DM3 lite här och där i skivsamlingar runt om i vårt land.
Har du Someloves albumet också och kanske The Stems?

2012-08-01 @ 07:26:27
Postat av: Simon

Someloves vinylen har jag samt några 7". Stems CD Heads up finns också. Utöver dessa var också Summer Suns en av favoriterna. Allt startade med The Saints och Chris Bailey.

2012-08-01 @ 12:24:29
Postat av: The Polarbear

Du verkar ha bra koll på Aussiecenen från den gyllene perioden. Summer Suns har jag någon vinyl med och Saints och Chris finns det gott om.

2012-08-01 @ 20:19:37
Postat av: Simon

Det fanns många bra utöver dem som blev "kända" i Sverige, jag gillade The Dambuilders, Paul Kelly,Jack and the Beanstalk och The Johnnys. Såg förresten att Joe Allegri både spelade i Jack and the Beanstalk och Summer Suns. Många fräcka bandnamn bla The Zimmermen,Chantoozies och Lime Spiders.

2012-08-01 @ 21:13:24
Postat av: The Polarbear

HAr dem alla utom Chantoozies i min aussiesamling.

2012-08-03 @ 21:56:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0