Vinylkällaren 58

p style="margin-bottom: 0cm;">

The Rumour

“Frogs Sprouts Clogs And Krauts” (Stiff Records) 1978

Andra albumet från Graham Parkers kompband på solotripp ska ses som ett försöka att blanda upp pubrocken med new wave känsla med tonvikt på brittiskt smart och välljudande pop.

Brinsley Schwarz, gitarr & sång, Martin Belmont, gitarr & sång, Steve Goulding, trummor & sång, Andrew Bodnar, bas och Bob Andrews, keyboards & sång, var kvalitetsmässigt ett helläckert band som också behärskade konsten att skriva låtar som fortfarande känns som en fräsch och fräck korsning mellan Parker och Nick Lowe's uttryck.

Debuten “Max” med sin tillbakalutade och coola pubrock är klassad som deras höjdpunkt.

Men tillsammans med “Frogs...” och trean “ Purity Of Essence” bildar “Max” en trippel musikdokument som fler popgenier på vårt klot definitivt borde ta till sitt hjärta.

“Frozen Years” och “Emotional Traffic” är en helt strålande öppning på albumet och kompleteras snyggt av “Tired Of Waiting” (nej, inte en Kinks cover), “Loving You (Is Far Too Easy)”, “Euro”, Two Leaders” och “One Good Night”.

Att The Rumour åter slagit sina påsar ihop med Graham Parker och släpper en platta senare i år känns fantastiskt roligt och som en återförening som det under inga omständigheter går att misslyckas med.

Nummer 58:a i the never ending story, Hidden Treasure, handlar om en klockren vinylklassiker med ytterligare nio år på nacken, och definitivt många fler varv på den samlade arsenalen av världens skivtallrikar, jämfört med “småttingarna” The Rumour.

För den som är expert på pop och rockskägg så bör snubben uppe i högra hörnet på albumets baksida vara en tillräckligt bra ledtråd för att knäcka nöten.

Det är inte helt omöjligt att det kommer att dyka upp någon fråga som har direkt koppling till albumet under kvällens Popgeni-party hos Erik.

Det känns ytterst surt att undertecknad inte kan vara med från start där (work, work,work) utan får ansluta några timmar senare för att suga i sig av den oemotståndliga atmosfären som alltid är likhetstecken med Popgenikvällarna.

/Björn


Kommentarer
Postat av: Hans

Jag är väl snart diskvalificerad för HT(?) Men svaret får bli "Bayou Country" med CCR. Och visst är det Doug "Cosmo" Clifford som syns i övre högra hörnet. Har hans autograf btw.

2012-02-10 @ 17:36:07
Postat av: The Polarbear

Snacka om pluspoäng att ha "Cosmos" autograf.

Inte diskad, men ett litet rött kort har du kanske dragit på dig, Hans.

Men jag lovar att sätta dig på pottkanten i kommande Vinylkällare.

2012-02-10 @ 18:19:30
Postat av: Hans

Jag träffade Cosmo i Doug Sahms loge en gång. Han var noga med att påpeka vem han var...

2012-02-10 @ 18:34:14
Postat av: Anonym

Björn, jag tror jag tar semester nu, länge....

2012-02-13 @ 21:21:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0