Magazinet nr. 7

Det är vecka 33 och året är 1998 i landet mellanmjölk.

Den svenska försäljningslistan för album toppas av Modern Talking följd av Ricky Martin, Electric Banana Band och Freestyle.

Andra jättesvackor bland de 20 bästa är Hjalle & Heavy, Céline Dion, Drängarna , Björn Rosenström och Drömhus.

Huuvaligen!

Men tack och lov fanns Sound Affects nummer 40, som också hade 10 årsjubileum, som en räddare i den musikaliska nöden.

En av redaktionens många personliga darlings var Elliot Smith, som hösten 98 var aktuell med utsökta albumet “XO”, prydde omslaget och en fem sidor lång läsvärd intervju med Smith var ett av de tunga knäcken i tidningen.

Att Smith fem år senare skulle avlida endast 34 år gammal efter ett par knivhugg i bröstkorgen, som han förmodligen utdelat själv efter ett gräl med en flickvän, är en av musikhistoriens mest bisarra förluster.

Ett annan bärande historia var ett lika långt knäck med Manic Street Preachers som var rykande aktuella med fullängdaren “This Is My Truth Tell Me Yours”

Mark Linkous, mer känd under gruppnamnet Sparklehorse, interjuvades om färska albumet “Good Morning Spider” och berättar bland annat om sitt tunga heroinmissbruk.

När 47-årige Linkous begick självmord den 6:e mars 2010, han sköt sig själv med ett gevär, så gick musikvärlden miste om ännu ett udda och älskvärt popsnille.

Andra band och artister som dök upp under Spotlite rubben var Ash, Rocket From The Crypt, Roddy Frame, Barusta, Robert Pollard (Guided By Voices), Evelyn Forever, Jack, The Supernaturals och kanadensiska Sloan.

Tyvärr finns inga låtar med Sloan med på Div. Artister "Sound Affects No. 40" eftersom deras 98-utgåva “Navy Blues” inte existerar på “spoten”.

Annars handlar ovanstående spellista om sånt som luftades I SA #40 på ett eller annat sätt.

Sånt som faktiskt borde legat på den svenska försäljninglistan istället för smörjan i början av den här texten.

/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0