Polare som värmer

Buddy Miller & Jim Lauderdale
"Buddy & Jim" (New West/Rootsy)
PPPP
När två sä här magiska gubbar slår sina påsar ihop så finns risken att man inte ryms eller tar ut varandra.
Men här är det aldrig någon fara på taket.
Det är bara att bocka och buga för att de båda polarna råkade ha ledig samtidigt hemma i Nashville och bestämde sig för lira in denna coolt avslappande och ytterst underhållande historia.
Traditionell country, altcountryvarianten, blues, gospel och americana med tydliga stänk av rock'n'roll här och där går som en fint spunnen, svängig och mjuk tråd genom de elva spåren.
Buddy och Jim sköter naturligtvis de läckra gitarrliret och den exemplariska duettsången och med ytterligare fem man som fyller på med bas, trummor, keyboards, fiol, mandolin, banjo och steel guitar så blir det som ekon från bådas digra och granna backkataloger.
"Lost My Job Of Loving You", "That´s´Not Even Why I Love You", och "Looking For A Heartache Like You" har de skrivit tillsammans, de två sistnämnda tillsammans med Buddys fru Julie Miller.
Resten är läckra Lauderdale dubbeln "Vampire Girl", "Forever And A Day", en tolkning av Julie Miller sagolikt vackra "It Hurts Me", väl sittande lån från Joe Tex, Jimmy McCracklin, Jack Anglin och ett par traditionella saker som med Buddy och Jim arrangemang fått nytt syre.
Liknande artister: Steve Earle, Rodney Crowell, Dave Alvin, Iris DeMent, Julie Miller.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0