Svenska pärlor

Ända sen jag såg Grammisgalan i februari i år, så har jag Marcus Krunegårds uppträdande fortfarande färskt i minnet. Vissa artister lyckas med bedriften att med bara cirka tre minuter på sig, skapa magi på en scen. Marcus Krunegård har den gåvan. Och hans "Askan är den bästa på jorden" är tre minuters popmagi. Med artisten och ett ensamt piano.
Så är det bara.


Redan innan Kent släppte sin "999", så blev det ett litet rabalder när de nobbade Skavlan. Skavlan ville inte att de skulle få spela hela sin låt på ca 7 minuter. Hej  å tack, sa Kent. Det är integritet och sånt gillas.
Men ungefär samtidigt som "999" släpptes så dök det upp en låt som hette "Ett år utan sommar", som tydligen inte skulle platsa på "Jag är inte rädd för mörkret" som släpps den 25 april.
Varför då? Låten är ju smått fantastisk. Kent verkar gå på knock i år.
Håll utkik! Fantastiska Amanda Mair är bara 16 år. Och fullständigt upphypad. Men det är också en sånt där ögonblick som jag aldrig kommer att glömma, när hon uppträdde på TV4s morgonprogram med Jesper Börjesson, en random lördag. Allting bara stannade upp. Till och med dottern slutade att sparka sig runt i sängen, på jakt efter hennes tygtiger, och tittade mot tvn. Små stunder av magi.
Inte illa för en nykläckt artist på 16 år.../Stefan


Kommentarer
Postat av: TCia

Krunegård...nja. Lite mjäkigt tråkig.Skärp dig!

Så mycket ångestsvenskt och teatraliskt.

Men Amanda, klar potential. Om än en oslipad diamant.

/Farbror

2012-04-13 @ 00:54:55
Postat av: Stefan

Snacka inte skit om Krunegård, din gamla lammsteksmarinerare...

2012-04-13 @ 09:21:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0