Lennarts Galleri 55 - Arms around a memory...


Popgenifotograf: Lennart Jonasson

Mannen ni ser på bilden är en lycklig man. Det är 1980-tal. Han sitter i en park i Stockholm tillsammans med sin flickvän och sitt barn. Han är fri från ett beroende och kanske ännu inte medveten om sitt nya beroende.
Mannen har varit gitarrist i två av världshistoriens absolut bästa rockband. Och han har släppt ett av världshistoriens mest gripande soloalbum.
Men minnet av Johnny Thunders handlar inte alltid om glädje och framgång. Det handlar lika mycket om alla gånger han var påverkad på scenen, alla skandaler, alla droger och hans alldeles för tidiga död i april 1991, 39 år gammal. Om han dog av droger, leukemi eller en kombination av båda är oklart.
Man kan undra vad som hänt om Johnny Thunders i stället förmått stanna kvar i den här känslan som finns i Lennart Jonassons porträtt ovan.
För visst är det som Johnny själv sjunger i en av sina mest smärtsamma låtar från den makalösa "So Alone" . Men låten var gammal redan 1978 när den gavs ut. Den var skriven långt innan New York Dolls och långt innan han prövat heroin. Här en vacker version live från Spanien 1985 av "You Can´t Put Your Arms Around A Memory".Lite dåligt ljud, men njutbart ändå...
/cbj

PS - efter fotot ovan åt Lennart och familjen lunch. Johnny tog två screwdrivers. Hans fru åt sallad.../DS

Kommentarer
Postat av: The Polarbear

Fantastisk bild!

2011-09-18 @ 18:09:44
Postat av: Anonym

Grattis oxå till fotografen som blev morfar igår!

/Teknikchefen

2011-09-18 @ 19:37:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0