Lars samlar sig...Songs I Wrote - De första 15 åren summeras av americana-pionjär!

”I sina bästa stunder är Lars Bygdén en av de briljanta countryepikerna Gram Parsons och Townes Van Zandts mest begåvade okända svenska söner. En fantastik låtskrivare och sångare, med nervig detaljkänsla.”
Songs I Wrote är en av årets bästa skivor tycker Peter Willebrand i Kupé.  

“Lars är en av Sveriges bästa låtskrivare och jag är mycket stolt över att ha fått spela med honom. This Old Road är fortfarande en stor favorit.” - Ane Brun, Låtskrivare och duettpartner

 Lars Bygdén:  Soloartist, låtskrivare och sångare i The Thousand Dollar Playboys och The Bukks. Duettpartner och låtskrivare till Ane Bruns hit ”This Road” och en av svenskt musiklivs sanna pionjärer!

 Samlingsskivan ”Songs I Wrote” sammanfattar de första 15 åren av karriären för en av våra stora banbrytare. Tillsammans med bland andra Christian Kjellvander var Lars först med att utveckla en scen för americana i Sverige. Artister som Cookies and Beans, Baskery, Willy Clay Band och Fatboy hade förmodligen haft en betydligt mer begränsad publik om inte det arbetet blivit gjort.  Scenen skapades innan begreppet Americana ens var uppfunnet. Det var också före ”alla” helt plötsligt förstod storheten i musik från mästare som Gram Parsons och Townes Van Zandt eller det blev standard för musiketablissemanget att utse ”Exile On Main Street” till Rolling Stones sanna mästerverk och bästa album.

 Likt sina samtida amerikanska pionjärer som Gary Louris och Mark Olson (Jayhawks), Jeff Tweedy (Uncle Tupelo/Wilco) och Ryan Adams (Whiskeytown),  har Lars fortsatt att utveckla och förfina sin musik och ständigt provat på nya utryck. Alltid med samma hängivna beundran från kritiker och publik. Alltid utan att kompromissa med de visioner och ideal som en gång fick facklan att brinna.

 Närvaro och ärlighet har alltid präglat Lars Bygdéns musik och texter. På scenen har Lars ett genuint rykte om sig att vara en av de finaste att se i vårt land. När nu Lars ska ge sig iväg ut på vägarna för att spela sina sånger från de senaste 15 åren, är det en sammanfattning av början på en artists karriär. Det finns redan ett nytt album inspelat och redo att släppas under 2012 . Det här är en perfekt avspark för fortsättningen på en fin artistkarriär.
Hela skivan läggs dessutom upp på Spotify i samband med releasen den 14 september. Lars uppträder på TV4 Nyhetsmorgon den 22 september.
(Ovan ur rootsys pressrelease)
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0