Brödrakampen - Walker vs Righteous

Righteous... Konstigt namn på ett brödrapar...
Hur som helst, så såg jag The Jonas Brothers fjanta förbi på nån tv-kanal och jag fattade ingenting om deras storhet. De enda riktiga bröderna som gjort stor musik tillsammans, är ju de bröder som inte är bröder.
Jacksonbröderna, säger väl vän av ordning. Då frågar jag mig vem av Michael Jacksons bröder som hade talang. Just det, ingen av dem. För det var endast lillasyster Janet som hade talang där och hon fick inte vara med i Jacksons. 
Skitsamma. Det här är i alla fall ett totalt oventenskapligt, subjektivt och oanalyserande test över vilka av Righteous Brothers och Walker Brothers som egentligen var bäst. 

Vi börjar med upptempo låtarna:Ja, Walker Brothers "Baby (You don´t Have To Tell Me)" har det mesta en strålande poplåt ska ha. En mystisk viskande vers som låter refrängen blomma ut. Medan Righteous Brothers "Little Latin Lupe Lu" går mycket på rytm. Och dessutom har "Little Latin Lupe Lu" gjorts flest covers på. Svårt att säga, men det blir oavgjort här.

1 - 1

Nu över till den svulstiga hitballaden:Två klassiker som handlar om kärlekens slutskede. Att stå i regnet och inte fatta nåt. Textmässigt slår Walker Brothers "The Sun Ain´t Gonna Shine Anymore" Righteous Brothers här, även fast "You´ve Lost That Lovin´ Feeling" har den genialiska inledningen "You never close your eyes anymore when i kiss your lips..."
Poppoesi som är enkel och glasklar.
Omöjliga att särskilja.
Det blir oavgjort igen. 

2 - 2

Nu till wildcardet. Den relativt okända ohiten!Walker Brother goes Dylan. Och det blir magi. Lyssna och njut, om ni inte har hört "Love Minus Zero" förut.
Men Righteous Brother tog hjälp av Phil Spector som producent för Greenwich/Barry-låten "Hung On You" och det blir amerikanskt storlaget och episkt mästerverk i miniatyrformat.
Så även här drar de åt olika håll, men fullt lika genialiskt.

3 - 3.

Så, för att utse en vinnare får vi gå in i 1970-talet. Walker Brothers med Scott Walker i spetsen gick in i en svår och introvert period. Men de behöll sin integritet.
Righteous Brothers gjorde låten "Rock n Roll Heaven". FÖr den bidriften får de 2 minuspoäng. Skämmes tamefan!

Så grattis Walker Brothers.
Ni vann med 3 - 1.

Frågor på det?
Jamen då håller ni med... Va bra!

Förövrigt så är de båda brödraparen fantastisk efterfestmusik om man är på det humöret...

/Stefan

Kommentarer
Postat av: cbj

Tack Stefan!

2011-09-18 @ 00:56:37
Postat av: Stefan

Varsågod!

2011-09-18 @ 02:24:33
Postat av: Anonym

Du är fanimej otrolig....

/Farbro Barbro

2011-09-18 @ 08:14:46
Postat av: The Polarbear

Rättvisa vinnare! De promenerande bröderna har alltid varit nummer ett för mig i den här ligan.

2011-09-18 @ 09:29:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0