Magazinet nr. 4

Nummer 11 av Sound Affects var sommarnumret 1991.

Mike Scott's blick på omslaget är härlig tycker jag och utstrålar mycket av den energi som finns hos gruppen som Scott drog igång 1981 och som vid tidpunkten var inne på sitt femte album.

Betänk att The Waterboys 2007 släppte sin senaste fullängdare ”Book Of Lightning”, så det lär vara aktuellt med ett nytt, eller?

”Jag bröt helt med rock'n'roll när jag flyttade till London. Men när jag plockade fram min elektriska gitarr igen insåg jag att det är det här som är mitt liv”, sa Scott i den i SA-andan väl tilltagna intervjuen.

Långt ifrån så länge varade svenska Pushtwangers karriär som i den här numret pratade om sitt fjärde album ”Push That Twang In Motion” med John L. Byström.

Ett underskattad band som älskade The Ramones och med sin psykedeliska poprock med strålande stämmsång borde ha varit födda i Australien för att få det rätta erkännandet.

Man ställde sig också frågan om engelska Jesus Jones var popens frälsare.

Och hur det gick med det har vi facit på idag. Hur många kommer ihåg dem och hur många lirar deras hyllade debutalbum ”Liquidizer” från 1990 idag?

Vaxkabinettet, med underrubriken ”bortglömda skivor”, handlade om Cockney Rebel ”The Human Menagerie” som i sann mening var ett ignorerat album i vårt land.

Men inte bland flera av oss popgenier.

I den stora Skivaffärsguiden som omfattade 68 affärer, det var helt klart ett annat klimat då, runt vårt land fanns Guntans på Storgatan 34 med efter att ha startat om efter konkursen.

Hårdsatsningen på synt/body, hårdrock, thrash och death anbefalldes och visst var det Mats "Wedde" Wedin som stod för den? Men rätta mig om jag har fel.

Lite ont om kvinnor i det här numret men bland LP-recensionerna så hittade man i alla fall en recension av Divinyls självbetitlade album där sångerska Christina Amplett överraskar positivt på en lite dåligt påläst Ninni Brunnberg.

Andra personliga favoriter som stöttes och blöttes där var Hoodoo Gurus ”Kinky”, Jellyfish ”Bellybutton” och Blue Rodeo ”Casino” och du hittar smakproven på ovanstående här Div. Artister "Sound Affects No.11".

Avslutningsvis lite kuriosa. På den medföljande flexiskivan fanns Dream ”She Bangs The Door” och Whipped Cream ”Mr. Green”.

/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0