Dagens Fråga 26/5 - Walking on the beaches...

The Stranglers har varit med alldeles för lite på Popgeni. Men de nämns i Örebro-hyllningen nedan och de får vara med i Dagens Fråga och har säkert varit med någon annan gång också. "Peaches" kan man kanske säga blev deras första riktigt stora hit sommaren 1977, en låt som hade blivit ännu större om inte de sexuella anspelningarna i texten stoppat viss radio från att spela den. Men så här inför sommaren passar låten utmärkt. Innan Stranglers slog igenom spelade förresten svenske Hans Wärmling keyboard och gitarr i gruppen och han efterträddes av Dave Greenfield vars orgel starkt bidrog till gruppens sound.
Dagens Fråga: Sångaren och låtskrivaren Hugh Cornwell hade också bott i Sverige och haft band i Skåne bland annat med musiker som sedan kom att spela med Kal P. Dal. Stranglers gjorde sedan en låt om sin inte alltför positiva syn på Sverige. Vad hette låten?(Hör den under den skönt gungande videon nedan)

Hör svaret här - och jo, vi visar den unika versionen där Hugh sjunger på svenska


Och här är Rude Kids svar på Stranglers låt apropå att Stranglers ställde in en Sverige-turné efter att ha blivit attackerade av raggare...

Kommentarer
Postat av: Björn Bostrand

... och de var med när vi firade Burt Bacharachs födelsedag.

2011-05-26 @ 08:16:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0