Vinylkällaren 37


The Saints

”Seventy Seven Ninety Nine/Big Hits From The Underground” (Munster Records) 2000

Heavy things.

Mest beroende på att det handlar om två gånger 220 gram vinyl, och man får faktiskt känslan att the turntable knäar en aning under tyngden.

Men Chris Baileys änglar från ”down under” kunde sannerligen också konsten att väsnas tungt på helt rätt sätt.

Samtidigt var de också ett elegant rockband som tog ut de melodiösa svängarna på finast möjliga sätt.

Det här är ett exemplariskt axplock från The Saints och Baileys karriär mellan 1977-1999 från spanska bolaget Munster Records. Även om jag själv enkelt skulle kunna plocka ut ytterligare 32 låtar ur Baileys arkiv till volym två bara de bara ringde och frågade.

Att man öppnar A-sidan på den första vinylen med ”I'm Stranded” känns lika självklart som att man droppar kusinerna ”Know Your Product” och ”No Your Product”.

De 32 spåren är plockade från albumen ”I'm Stranded”, ”Eternally Yours”, ”Prehistoric Sounds”, ”Monkey Puzzle”, ”Out In The Jungle”, ”A Little Madness To Be Free”, ”All Fools Day”, ”Prodigal Son”, ”Howling” och ”Everybody Knows The Monkey”.

Som helhet en oantastlig sammanfattning av en låtkatalog som aldrig fick, och förmodligen aldrig får uppmärksamheten som den är värd.

Vill du fördjupa dig så finns det plenty av bandet på Spotify.

Om The Hidden Treasure till höger kan jag bara säga att de tänkte lika som Australienhelgonen och förmodligen gick i samma rock'n'rollskola.

Band och albumtitel önskas.

/Björn


Kommentarer
Postat av: Hans Schönning

Gick i samma Rock 'n' Roll High School då? Ramones och "Subterranean Jungle" lär det vara. Har inte skivan, men kände igen baksidan pga likheten med framsidan.

Har Saints-samlingen "Big Hits..." på cd men med 38 låtar. Man säljer fyra första Saints + singelbaksidor mm i box för ca 159 kr!!

2011-06-09 @ 18:33:23
Postat av: Björn Bostrand

Rätt som oftast, Hans.

Klart man blir sugen att köpa Saints-box för 159:-.

Men har man allt så känns det som lite överkurs.

Fast man skulle kunna lägga den i det jordbävningssäkra bankvalvet.

2011-06-09 @ 22:08:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0