Lennarts Galleri 43 - Vi säger ja, ja till Neneh...Popgenifotograf: Lennart Jonasson

Neneh Cherry var störst och mest spännande i världen när hon 1995 toppade Storsjöyrans program ovanför Shane MacGowan, Heather Nova och Bad Manners. Att hon egentligen heter Marianne Karlsson gjorde ju inte det hela sämre.
På Storsjöyran 2010 blev Elliott Murphy alldeles till sig när han såg just det här fotot på väggen på Clarion Grand och han berättade hur han bodde granne med Nenehs styvpappa Don Cherry och hennes mamma Monika Moki Karlsson Cherry i New York och hur Don en gång fick honom att börja rappa på scenen redan på 1970-talet.
Av Mokis barn Eagle Eye Cherry och Neneh är det nog ändå Neneh som nått längst. Hennnes storslagna debut "Raw Like Sushi" med singeln "Buffalo Stance" och hennes vackra "7 seconds" med Youssou N´Dour från 1994 är klassiker än i dag. Och i brittiskt 1980- och 1990-tal finns hon med i utkanten av många av de viktigaste namnens inspelningar.
Det var lite omständligt för Lennart att få Neneh till studion då 1995 men när hon väl kom var det inga problem. Och det här porträttet tillhör enligt mig det absolut bästa Lennart har gjort...
/cbj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0