Dagens fråga 3/6 - Det ensammaste numret?Det fanns en tid då vi gamla och utnötta popgenier faktiskt också var unga, starka och full av energi. Hos somliga är visserligen förändringen inte lika tydlig som hos andra men visst sätter tiden sina spår. En liten tröst är dock att man också medges möjlighet att distansera sig till sin ungdoms försyndelser...

En av de tydligaste företrädarna för då-och-nu-folket är kanske vår - d v s vi som mestadels formades på 70-talet - alldeles egen världsförbättrare Bob Geldof, som i sin krafts dagar var känd som "Loudmouth" - smeknamnet kanske inte tarvar någon särskild förklaring? - medan han idag närmast ses som än äldre stadsman.

En gång i tiden, måhända också runtomkring det att han också slutade skolan (fast jag tror egentligen inte det, han var nog ganska gammal redan som ung, litet som Chucken) ägnade han och polarna i Boomtown Rats åt enkel och hårdslående numerlogi - det är lätt att glömma hur bra bandet var i sina bästa stunder.

Nu gäller dock frågan en annan musikalisk numeriker, som också ägnat tid åt fördjupade studier av just siffran ett. Hans forskning utmynnande i konstaterandet att "ett är det mest ensamma numret", vilket idag nästan kan anses som en matematisk sanning. Låten med dessa djuplodande funderingar har bl a Aimee Mann spelat in, f ö i en lysande version. Frågan är - vem är siffertrillaren? Svaret finns som vanligt under den lysande videolänken med Sir Bob och råttorna.

tp

Svaret är här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0