Vinylkällaren 40


Sidewinders

”Witchdoctor” (BMG/Mammoth) 1989

Rockkvartetten från Tucson, Arizona, med Rich Hopkins, gitarr, och David Slutes, sång och gitarr, i förarsätet hann med tre album som Sidewinders innan det blev trassel med rättigheterna till namnet.

Det fanns ett 60-tals band som var först, och man blev tvungna att byta namn till Sand Rubies.

”Wichdoctor” var fullängdare nummer två på BMG/Mammoth. Debuten ”Cuacha!” släpptes 1988 och trean ”Auntie Ramos' Pool Hall” (1990).

”Witchdoctor var också den av de tre som nådde högst på amerikanska Billboardlistan med en 169 plats, en i sammanhanget smått förnedrande position med tanke på Hopkins och Slutes kvalitéer.

Här finns lysande saker som titelspåret, ”What Am I Supposed To Do”, ”Tears Like Flesh” och ”Cigarette”.

Som Sand Rubies fortsatte Hopkins och Slutes att göra samma glödande rock'n'roll på två präriebrinnande gitarrer, bas, trummor, utsökt sång och med ett personligt smidat låtmaterial som grund.

Fyra studioalbum och två livediton blev det fram till 2007. Men Rich Hopkins har hängt kvar hela tiden och så sent som förra året kom ”El Otro Lado/The Other Side” med sitt Lumniarios. En konstellation som släppt över tio album sedan 1994.

Rich Hopkins är helt enkelt en sorgligt ignorerad rocker i de breda kretsarna.

Hidden Treasure gör också comeback i sensommaren och tar sikte på hösten med en öppning som känns hyfsat lättlöst.

Blixtnedslaget på baksidan av albumet till höger är klart motiverat med tanke på den vädermässiga profilen de senaste veckorna.

En halvklassiker inom sin genre och en liten straffspark för de förgiftade. Grupp och titel på verket är vad som efterlyses.

/Björn


Kommentarer
Postat av: Hans

Woke up this morning... och snabbare än man hinner säga "Razamanaz" upptäcker man Nazareth där som en gömd skatt.För mig var det främst deras singlar jag fastnade för. Musikaliskt mellan Free, Faces Och Frankie Miller. Mitt remastrade album (med extralåtar) inköptes så sent som förra sommaren på Platekompaniet i Oslo för 59 NKR.2011-07-25 @ 10:32:46
Postat av: The Polarbear

Som en huggorm!

Snygg start på en lång vinylhöst, Hans.

Själv är det här första och enda Nazaretharen i arkivet.

2011-07-25 @ 20:26:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0