Popgeni 1 år - Från 12/8 -10- "Aussieskolan del 4"


De fanns tyvärr inte lika många kvinnor som män i aussievågen. Men The Divinyls Christina Amphlett var desto mer färgstark och karismatisk, både som person och sångerska.
Tillsammans med gitarristen och låtskrivarpartnern Mark McEntee producerade hon under sin karriär en handfull album med personlig och kraftfull pop och rock. Grädden på moset var utan tvekan Amphletts suktande, lätt hesa och kraftfulla hickup röst. Albumdebuten ”Desperate” kom 1983, men då hade man redan 1981 släppt singeln ”Boys In Town” som fanns med på minialbum-soundtracket till filmen ”Monkey Grip”. Regissören Ken Cameron blev så imponerad av Amphletts person att han till och med fixade en liten roll för henne i filmen.
Efter ”Desperate” följde ”What A Life” 1985 och ”Temperamental” 1988. Men mest känd för den breda massan blev duon med den självbetitlade fullängdaren på Virgin 1991. Amphlett fick där sedlighetsivrarna att sätta kaffet i vrångstrupen med videon till ”I Touch Myself” där budskapet inte gick att misstolka. Den blev en stor hit världen runt, bland annat etta i Australien och topp tio i USA.
Samtidigt blev ”I Touch Myself” en sorts backlash och det skulle dröja ytterligare fem år innan sista albumet, ”Underworld”. landade på skivdiskarna.' Men då var man redan bortglömda och det spelade inte så stor roll att den också håller hög och personlig Divinyls-klass.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0