Vinylkällaren 15


The Windbreakers

”The Disciples Of Agriculture” (Closer Records) 1985

”Run” (DB Recs) 1986

Mississippi duon Tim Lee och Bobby Sutliff var The Windbreakers som under den första halvan av 80-talet pockade hårt på min powerpop nerv. Albumdebuten ”The Disciples Of Agriculture” kom 1985, uppföljaren ”Terminal” samma år och trean ”Run” året efter.

Ytterligare fyra hyllade album fixade duon fram till 2002 innan man splittrades.

De båda på bilden ovan är tveklöst snygga ljudtapeter från den tidseran. Och med tanke på att Lee och Sutliff var starkt förankrade i den alternativa rock, jangle och collegepop fåran och där umgicks och jobbade med snubbar i band som R.E.M. ,Lets Active, The dB's, The Bongos och Rain Parade så är slutresultatet ganska uppenbart.

Not a sign of Windbreakers på Spotify, men både Lee och Sutliff existerar där med några soloutgåvor från 2000-talet som berättar en hel del om gruppens sound.

Men vill man ha en ursnygg samling från Windbreakers discografi så rekommenderar jag å det grövsta ett köp av ”Time Machine (1982–2002)” (Paisley Pop) från 2003 på iTunes Store.

Förutom ett par tidigare outgivna granna låtar, snyggt plock från övriga album så får du All That Stuff”, ”New Red Shoes”, ”That Stupid Idea” ”You Never Give Up”, ”I´ll Be There och ”I Never Thought” från ”The Disciples...”

Det är en ren skatt för ett sant popsnöre oavsett ålder och kön.

/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0