Vinylkällaren 21The Barracudas
”Mean Time” (New Rose/Closer Records) 1983
Vid den här tiden för London baserade garagerock, surf och janglepop gruppen så hade man hunnit med två studio och ett livealbum.
Efter ”Mean Time” började karriären och kreativiteten så sakta att ebba ut. Och kanske var en av anledningarna till det den uteblivna framgången med denna lysande platta på ämnet.
Efter 1984 års nästan lika fina ”Endeavour To Preserve” så var det slut.
Att båda plattorna bara släpptes i Frankrike och kanske inte fick den skivbolagsmässiga uppbackning som behövdes är en annan nagel i ögat. Och det finns väl knappt något som är så orättvist som musikbranschen när det gäller välförtjänta erkännanden.
Men skit samma. Det är historik nu och jag vill bara gratulera alla er som har Barracudornas kompletta studiokatalog från 80-talet (tredje albumet där är ”Drop Out With The Barracudas” från 1981).
Här frontar kanadensisk födda sångare Jeremy Gluck sitt band på sitt alldeles egna charmigt smågapiga vis. Gitarrduon Robin Wills och Chris Wilson (ex. Flamin' Groovies) pumpar låtarna fulla med snygg och krispig beat medan basisten Jim Dickson och trummisen Terry Smith murade en helstabil grund.
”Grammar Of Misery”, "Bad News", ”I Ain't No Miracle Worker”, ”Middle Class Blues”, ”Shades Of Today”, ”Dead Skin”, ”You've Come A Long Way”, ”When I'm Gone” och ”Eleventh Hour” är New Rose kult av högsta klass.
Att gruppen startade om 1989 är en annan historia.
/Björn

Kommentarer
Postat av: Hans Schönning

På bara en vecka: Pearl Harbour, Del-Lords och nu Barracudas.

Keep up the good work!

2011-02-11 @ 08:08:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0