Klassisk powerpop från Norge!

 

Snart är det dags för skid-VM i Norge och den litet småtrevliga pseudo-animositeten mellan våra två länder känns redan som ett trivsamt inslag i vardagslunket.

 

Norrmännen är emellertid inte bara bra på längdskidåkning. Norska blues- och visartister har fått många vänner bland oss popgenier och mycket har skrivits och sagts om dessa genom åren. Mindre bekant är kanske att det finns en stor och livfull powerpop-scen med bl a Popium, Vibeke Saugstad och Yum Yums som de mest framträdande representanterna.

 

Yum Yums bildades redan 1993 och har sedan dess, i olika tappningar, släppt ett flertal skivor. Primus motor i bandet är Thomas Dahl, med en bakgrund i Turboneger, vilken i dagarna är aktuell med soloprojektet Caddy´s andra fullängdare, Electric Hero. På sistone har förresten Vibeke Saugstad assisterat bandet på keyboards och sång.

 

Yum Yums kan kanske beskrivas som stöddig glamrock på 78 varv, det går fort och är otroligt energiskt. Och smittsamt, förstås - någonstans i bakhuvet mal hela tiden funderingar var dessa välbekanta toner tidigare hörts - precis som riktigt bra pop skall vara!

 

Nedan kommer ett kul klipp från bandets Spanien-turné härom året. Skitbra, säger jag!

 

tpKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0