Dagens Fråga 15/2 - Årets nykomling

Esperanza Spalding blev utsedd till årets nykomling i söndagens Grammy-gala 2011. Hon vann över artister som Justin Bieber, Drake och Mumford & Sons. Häftigt, hon är en jazzbasist och inte någon typisk Grammy-vinnare. Och i en lista av stor tristess bland vinnarna är det hennes namn som sticker ut. Med vinsten blev hon den första jazzartist någonsin som tilldelats utmärkelsen.
Esperanza hade tuffast tänkbara miljö att växa upp i en del av Portland, Oregon, som världen och Gud hade glömt. Men musiken förde henne till stipendier. Och endast 20 år gammal fick hon en professorstjänst för att undervisa. I år fyller hon själv 27.
Dagens Fråga: Som tonåring tänkte Esperanza lägga av. Hon var less på musiken. Då var det en känd musiker som övertygade henne om att kämpa på och fortsätta - och han förklarade för henne att det hon hade var unikt. Vem var han?(Hör honom under denna musikaliska resa med Esperanza - först en konsert från Vita Huset, jo, hon är en Obama-favorit, och sedan en intervju från Billboard)

Här kan du höra svaret i ett brev hemifrån

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0