Årets Kalifornien-tjej!Redan på 90-talet så fanns det en tendens hos oss som skrev spaltmetrar om popmusik att bli aningen inåtriktad. Ett tag kämndes det nästan som om man var tvungen att hitta det där genialapopbandet/singer/songwritern som ingen hade hört talas om. Som drog fyra dansande indietjejer, tre killar i keps och två lokala recensenter med axelbandväska på Tingshuset.
Men naturligtvis görs det, då som nu, även genial pop i fabriksform. Han kommer aldrig i från att det i grund och botten ändå handlar om ett hantverk. Från Brill Buildings dagar när Neil Sedaka, Carole King och Doc Pomus satt i trånga kontor i New York och tokskrev hits efter hits till dagens Maratone där Max Martin och hans polare sitter i trånga kontor, i Stockholm, och skriver hits efter hits.
Vissa låtar blir ofrånkomligt återanvänd dynga. Men i bland kommer låtar som har något extra. Något man inte direkt kan sätta fingret på vad det är. Men det är som om låten har en slags egen själ. Utan att vara klonad, som så mycket annat i dag.
Låten "The One That Got Away" har den känslan. Skriven av Lukaz Gottwald, Max Martin och Katy Perry.Katy Perry är också en väldigt speciell sångerska.
Hon är en superkändis men ger ändå ett väldigt jordnära intryck. Ett bra intryck. Hennes insatser som komedienn i SNL har varit strålande. Hennes sångröst är inte speciellt stark eller tekniskt brilljant.
Men hon har DET.
Precis som Marilyn Monroe, Diana Ross, Sophia Loren, Brigitte Bardot, Madonna och Beyonce.
Hon är en i raden av fascinerande superstars som alltid kommer att föra en viss respekt med sig. 
2011 visade hon att hon klarar av att hantera kändisskapet på ett avslappnat och bra sätt.
Nu vet ju jag inte i fall hon är en massiv kokainmissbrukare som Amy Winehouse, psykiskt nedbruten som Britney eller boxtoxmissbrukare a la svensk bloggbrud, men bara det att hon på ett snyggt sätt har lyckats döja alla eventuella skavanker är ett stort plus. Hon har kommit med fräna och begåvade kommentarer till journalister och paparazzifotograferna.
All heder till Katy Perry och vi önskar henne ett rejält lyckat till nästa år också!/stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0