Dags för grönska!


We are the Village Green Preservation Society
God save Donald Duck, vaudeville and variety
We are the Desperate Dan Appreciation Society
God save strawberry jam and all the different varieties

1968 släppte Kinks temaskivan The Kinks Are the Village Green Preservation Society, vilken var den sista med den ursprungliga kvartetten - basisten Pete Quaife lämnade gruppen tidigt i början av 1969.

Skivan är ett ambitiöst verk om det ljuva livet på landet och hålls idag som en av bandets mest betydande skivor, vid sidorna av de många fantastiska singlarna åren dessförinnan. Den skivköpande publiken var dock, som det kan vara, mer intresserad av de tidigare charmiga singlarna är ett genomarbetat konceptalbum och försäljningen blev därför mycket blygsam. Skivan tog sig inte upp på några listor och den sammantagna försäljningen - då - har uppskattats till ca 100 000 exemplar - i hela världen! Trots detta har skivan med åren kommit att bli både en av bandets mest populära och, faktiskt, mest säljande originalskivor.

Själv fick skivans titellåt ljudsätta gårdagseftermiddagens stilla promenad med hunden - till alla funderingar om hur bra man egentligen kan ha det i vårtider.

Nedanståpende klipp är från 1973 och får väl anses som gammal vintage Kinks, som här har förstärkta med en stilfull orkester. Tempot är avsevärt lägre än på studioinspelningen, som liksom struttar fram, och även om solen i skrivande stund döljer sig bakom molnen är intrycket bakom de blundande ögonen mycket grönt!

tp

Ps. En annan liten betraktelse av livet på landet kastas med här nedan i samma lantissvep. Den betraktelsen må ske från ett annan perspektiv men både betraktelsen och låten är hursomhelst väl värdig Kinks. Jag talar förstås om Blurs fina Country House, här live från 1995.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0