Vi saknar Linda!I dag skulle Linda McCartney ha fyllt 69 år. Det är ju egentligen Björn som har hand om Popgeni-grattis. Men jag passar ändå på. För det är bara att konstatera att Paul McCartney på mer än ett sätt blev en offentlig fjant efter att Linda gick bort. Hon var viktigare för hans musik och hans liv än vad någon ville tro då.
Linda fick periodvis mycket skit av alla som trodde sig veta en massa saker. Men i min värld tillhör hon de tuffaste. Och i Wings var hon underbar på alla sätt.Hennes kampanjer för djurrätt var legendariska och hon fick upp ögonen på många för orättvisor även av andra slag.
Linda avled i bröstcancer i april 1998. Paul och Linda har tre barn tillsammans och de hann vara gifta i 29 år.
I dag minns alla popgenier Linda McCartney. I dag säger jag, och förhoppningvis alla andra popgenier - Linda, we still are amazed !
Nedan visas en skön video full av familjebilder./cbj

Kommentarer
Postat av: Stefan

Understryker detta både en och två och sju gånger. Linda McCartney var även en grymt underskattad fotograf. En del av hennes bilder är legendariska. Sen ska vi inte glömma att hon faktiskt skrev med McCartney. Reggaedelen i mitten av Live And Let Die är Lindas ord och melodi.

Kolla också in den här strålande "video" till Uncle Albert från RAM skivan. Legendariskt!

http://www.youtube.com/watch?v=1aMZh3m_ez0

2010-09-25 @ 09:10:20
Postat av: Björn Bostrand

Kanonlåt och kanonvideo.

2010-09-25 @ 13:45:40
URL: http://popgeni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0