Tobbes Tips # 8: The Wellingtons - Come undone

The Wellingtons från Melbourne har med sina tre fullängdare visat att de är ett riktigt klassband, som inte bara förmår förvalta utan också utveckla den slamriga popmusik vi kallar powerpop.

Med devisen "Life's too short to listen to bad power pop" och under ledning av maestro Zac Anthony på gitarr och sång och naturligtvis med ännu en dam på bas, Kate Goldby, är kvintetten (med en svensk trummis, förresten, Gustav Lindström!, och ytterligare en dam på keyboards) som en snabb och läcker sportbil på en slingrig, naturskön alpväg.

Den första fullängdaren, 2005 års Keeping Up With The Wellingtons, innehåller den lysande Tired and lazy, som lär dyka upp på en spellista senare. Uppföljaren året därpå, For Friends in Far Away Places, är kanske inte lika omedelbar men ändå hästlängder före det mesta i konkurrensen. Den senaste skivan, Heading North For The Winter, kom 2008 och är också den alldeles utmärkt.

Under 2009 påbörjade bandet inspelningen av sin fjärde skiva, som faktiskt är inspelad i Farrah´s studio i södra London - de båda banden har sålunda mer gemensamt än den ursnygga musiken och basdamerna!

Mer om bandet står att läsa på http://www.myspace.com/thewellingtonsmusic.

Från den senaste skivan kommer Come undone, som är en utmärkt introduktion. Jag lägger med en snygg livecover av Costello´s Oliver´s Army som liten helgbonus. Trevlig helg! / tp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0