Tobbes Tips # 7: Farrah - Swings & roundabouts

Farrah är i sanning en oemotståndlig godsak till kvartett!

Bandet debuterade med en singel för 10 års sedan och har därefter släppt tre rosade fullängdare, den senaste Swings and Roundabouts från 2010.

De fyra medlemmarna - tre killar och en fager dam på bas! - påstås inte ha särskilt mycket gemensamt än ett brinnande intresse av att finna den perfekta poplåten - och i den jakten är naturligtvis allt tillåtet.

På sin myspace-sida listas de mer obskyra 70-talsbandet The Jags, den lysande Owsley. Linus of Hollywood och trollkarlen Jon Brion som några influenserna - bland de mer förväntade The Beach Boys och Fountains of Wayne – vilket ger ene bra indikation på vad Farrah handlar om.

Här kommer det fenomenala titelspåret från senaste skivan - ett givet tips!/ tp


Kommentarer
Postat av: cbj

Ser att den skotske keyboardisten Andrew är född i Sverige. Kul! Och jag gillar att Independent skriver att de är ett samtida Squeeze. Men ingenstans hittar jag varför de tagit namnet Farrah. Jag antar att det är från skådisen, men varför? Vet du?

2010-09-09 @ 10:35:03
Postat av: Björn Bostrand

Tack för den här drömpassningen.

The Jags "Back Of My Hand" blev lite orättvist stämplad som ett Costello-plagiat. Tror faktiskt att jag ska gå ner i källaren och plocka fram vinylen av deras "Evening Standards" från 1980.

2010-09-09 @ 10:40:17
Postat av: Imreemma

i sow this site while i was looking for a site with uesful information it really helped me. nice job you are doing please keep it on.

2011-01-12 @ 10:21:35
URL: http://imreemma.blogbow.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0