Tobbes tips #10: Mike Viola & the Candy Butchers


Candy Butchers
eller Mike Viola and the Candy Butchers som bandet först kallade sig, är ett lysande band från Boston som leds av sångaren, gitarristen, pianisten och låtskivaren Mike Viola, känd bla från That Thing You Do, filmen av och med Tom Hanks.

Från början uppträdde gruppen i New York som duo, med Viola och trummisen Todd Foulsham, som enda medlemmar, endera ensamma eller tillsammas med andra artister.

Trots att Viola har flera parallella karriärer, som artist och låtskrivare, har han behållit konceptet Candy Butchers för olika projekt.

I mitten av 90-talet lämnande Foulsham bandet och en osäker framtid men återkom för att medverka i 2004 års Hang On Mike, den kanske bästa skivan med bandet, med förstaspåret What to do with Michael som min favorit. Under 2007 kom Viola´senaste skiva, då under eget namn, den mycket slickade Lurch, med favoriten The Strawberry Blonde, här nedan framförd på akustisk gitarr.

Om Du inte tidigare stiftat bekantskap med Viola föreslår jag en närmare studie på Youtube coh Spotify - du kommer inte att bli besviken./tp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0