Dagens Fråga 8/9- Nattflyget har avgått...

Här kommer min kandidat till världens bästa cover, ja, åtminstone just nu. 
Låten kommer dessutom från den LP-skiva som har den bästa titel något hårdrockband någonsin haft på en skiva. "Loud N Proud" - det är så genialt. Under några år på 1970-talet var Nazareth oslagsbara. Från den Roger Glover-producerade "Razamanaz" 1973, via "Loud N Proud", "Rampant" och till 1975 års "Hair Of The Dog" var de störst, bäst och åtminstone i sångaren Dan McCaffertys fall vackrast.
"Hair Of The Dog" innebar också det riktigt stora genombrottet i USA med ett par miljoner sålda skivor. Den innehåller också den enda låt med skottarna som hörs än i dag - "Love Hurts". OK, visst sålde de skivor och gjorde turnéer länge till och gör så än. Men den nämnda kvartetten LP var deras peak och alla fyra skivorna håller faktiskt än.
Men i mitt tycke var denna låt deras absolut bästa. Ja, låtskrivaren tyckte till och med själv att versionen var så bra att de gärna fick säga att det var deras låt.
När ni njuter denna lysande cover så fundera på Dagens Fråga: Vilken kvinnlig superstjärna till artist och låtskrivare har gjort originalet till "This Flight Tonight"?(Svar under videon - och dessutom en länk till en fantastisk sida där ni verkligen kan ta reda på var just den här nattens flyg som ni ser på himlen är på väg, och var det kommer ifrån)

Mina Damer och Herrar - Popgeni tar er med tillbaka 36 år i tiden. Så här ska det låta. Vi presenterar stolt en kvartett från Dunfermline, Skottland som bildades 1968. Det här är inga mindre än NAZARETH!


Här kan du lyssna till svaret:

Här kan du ta reda på vilka flyg som passerar just nu:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0