Dagens Fråga 26/9 - JA till POP!

Janne Andersson är en av den svenska pophistoriens mest underskattade gitarrister. Han kom fram på 1970-talet med Four Mandarines, Reeperbahn och The Pain. Sedan fick han spela gitarr på tre låtar på Ulf Lundells LP "Nådens år" och på efterföljaren "Ripp Rapp" är det han som gör alla läckra solon. På Ripp Rapp-turnén kallas han Den unge barbaren av Lundell och förutom Nature är Ripp Rapp-bandet 1979 det bästa gäng Lundell turnerat med.
Sedan blev det egen karriär. Först två låtar som Janne Andersson Pop på julskivan "Glitter, Glögg & Rock & Roll" där både "Spår i snön" och "Rudolf med röda mulen" tillhör den skivans toppar. Sedan blir det fler egna skivor som JA Pop och andra LP-skivan "Rysk pop" med låten "24 karat". Det senaste jag såg var att Janne flyttat till England och så gruppen House Of Andersson. Det var länge sedan och internet ger inte så många fler svar.
Nu till Dagens Fråga: Janne Andersson i all ära. Men den här veckan har hans syster varit mer aktuell, Frågan är vad heter hon ? Ja, som ogift hette hon givetvis Andersson, men det heter hon inte i dag.(Svar nedan under videon med JA Pop som jag tror är hämtad från det klassiska teveprogrammet Bälinge Byfest)
 
Här kan du träffa svaret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0