Dagens Fråga 25/9 - S-A-T-U-R-D-A-Y !!!

Ja, 1970-talet var ett spännande decennium som SVT:s fina serie precis har visat. Och i veckan var 10 CC i Sverige och gjorde många lyckliga i Stockholm och i Uppsala.
Men på 1970-talet fanns också The Osmonds och där fanns David Cassidy, men störst av alla var The Bay City Rollers. Deras oemotståndliga tuggummipop fick flickhjärtan att slå fyrdubbla slag under några år i mitten av 1970-talet.
Vi visar givetvis en singel från 1973 som missade brittiska topplistan. Men tre år senare blev låten faktiskt etta på USA-listan.
Låten släpptes i England precis innan Rollermania tog fart och tidningar skrev att Bay City Rollers var det största som hänt sedan Beatles. Men sin första absoluta toppplacering på Englandslistan fick grabbarna från Skottland först 1975 med "Bye Bye Baby"; och ja, jag gråter varje gång den låten spelas på begravningen i "Love Actually. Sedan blev det till och med en teveserie "Shang A Lang" i en hel del avsnitt.
Bay City Rollers var ett band från Edinburgh som hållit på länge innan genombrottet. Och de hade nog aldrig tänkt sig att bli tonårsflickornas stora hjältar. Men så blev det. Och vi som var i England i mitten av 1970-talet fick verkligen känna på hur stora de egentligen var. Mycket större än vad de var i Sverige.
Bay City Rollers var till och med så stora att det släpptes hyllningsskivor till dem. Det handlar Dagens fråga om: Gruppen The Tartan Horde släpppte singeln "Bay City Rollers We Love You" 1975. Men bakom gruppnamnet The Tartan Horde finns ett av de största popgenier världen har skådat. Vad heter han? (Svar under videon nedan och under svaret en länk så att ni kan höra The Tartan Hordes underbara Bay City Rollers-hyllning)/cbj
Här är svaret på frågan
Här kan ni lyssna på The Tartan Horde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0