Dagens Fråga 23/9 - Det är för lite Trucker-låtar på Popgeni...

Björn har redan talat om månen. Men i dag är det också höstdagjämning. En lite vemodig dag på väg in i mörkret. Vad kan då vara bättre än att bjuda på en resa genom nästan hela vårt västra grannland. D.D.E. är ett fenomen som tyvärr inte har nått Sverige riktigt. Jag och popgeniet Lennart satt en gång i tidigt 1990-tal i ett av brygghusen efter Nidelva i Trondheim med Åge Aleksandersen. Åge ville spela upp lite av ett nytt band som han just då producerade. Vi var väl inte så förtjusta då, men sedan har jag alltmer fallit för denna blandning av poesi, country, irländsk folkrock kryddat med ren bondkomik. D.D.E. har sålt någon dryg miljon skivor hemma i Norge och när de turnerade i Norge med Carola var det de som drog folk.Sedan 2004 finns det också en egen cognac med namnet "D.D.E. Xo Likar Cognac" på Vinmonopolet och 2006 kom deras låt "Vi e alltid med Rosenborg" som brukar spelas på Lerkendal i Trondheim när det svartvita fotbollslaget har hemmamatcker i norska Tippeligan eller Champions League. Totalt har D.D.E. sedan debuten 1992 gett ut tolv egna album, fyra livealbum och samlingsskivor samt två egna DVD.
Nå nog med historik, nedan kommer en av de vackraste countrylåtar som gjorts på något av de skandinaviska språken. I mitt tycke en av D.D.E:s klart bästa.
Men dagens fråga är: D.D.E. kommer från en norsk stad som bara har runt 9 000 invånare i centralorten. Men sammanlagt har artister från den lilla  kuststaden sålt närmare tre miljoner skivor bara i Norge. I staden har man en gata där golvet är täckt med de storsäljande skivorna från staden och man har ett eget "Rock City". Vad heter staden som D.D.E. kommer ifrån?(svar under videon - där finns även en länk till texten till denna fina låt)


Här är svaret på frågan
Här kan du läsa texten till "E 6"
/cbj

Kommentarer
Postat av: Björn Bostrand

Coola gubbar!

2010-09-23 @ 12:39:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0