Dagens Fråga 18/9 - It´s time the tale were told...

I dag är det Manchesterväder i Östersund. Just därför tar vi Popgenis egen tidsmaskin exakt 27 år bakåt i tiden. Vi förflyttar oss till klassiska Hacienda i Manchester en kväll i juli 1983. På scenen står världens just då bästa band. Och låten de sjunger presenterar Morrissey med orden:
-This is your new anthem!
Året därpå kom LP-skivorna och resten är som det heter historia. Även om det var singlarna som var gruppens absoluta styrka. Singlarna som hade världens snyggaste omslag med foton ur klassiska filmer. Alla deras singelomslag skulle bli lysande tavlor på vilken vägg som helst.
Just den här låten avslutade jag en valborgskväll i Uppsala 1984 med att ringa in och rapportera till Studentradion, där vi hade sänt nonstop hela dagen,och lämna rapporten om att det lugnat ner sig på gatorna och sedan spelades just denna sång.
Men dagens fråga då, undrar ni ? Jo, den kommer här: Innan han själv blev popstjärna gav Steven Patrick Morrissey ut ett fanzine om en känd rockgrupp som han givetvis dyrkade. Dagens fråga är - Vilken grupp gav Morrissey ut ett fanzine om? (svar på länken under videon)
Nu - plats på Popgeni-scenen för The Smiths. Direkt från Hacienda i Manchester den 6 juli 1983:

Här kan du lyssna på svaret

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0